Online Fælles Praksis

Det meste af vores daglige liv er vi ikke nærværende i nuet, men opslugt af tanker om fortid og fremtid og i gang med en eller anden form for aktivitet.

Vi er på vej et andet sted hen og nuet og det vi gør i nuet bliver reduceret til et middel til at nå et mål.

Vi overser at det, vi i virkeligheden længes efter, det egentlige mål som ligger bag alle vores skiftende målsætninger, er den fred, lykke og kærlighed, som allerede er vores sande natur.

Kun når vi bliver stille, nærværende og opmærksomme har vi mulighed for at erfare dette.

Og sandheden vil sætte os fri. At være i kontakt med vores sande selv som fred, lykke og kærlighed opløser de illusioner vores sind har skabt. Kun i mødet med sandhed opløses løgnen.

Derfor anbefaler vi en daglig praksis på minimum 15 minutter, hvor vi sidder i stilhed og gør ingenting andet end at trække vejret og lade alle ting i vores oplevelse være, præcis som det er.

Hvis der er meget uro og ubehag til stede, så vil det hjælpe at sidde helt rank og fokusere på åndedrættet i kroppen og trække vejret uden pauser mellem ind og udånding.

Ellers er det fint blot at hvile opmærksomheden i kroppen.

Det er meget givende at have et praksis fællesskab. En gruppe af ligesindede, der ligesom os, prioriterer at møde sig selv i stilhed og fred.

Fred smitter. Når vi er sammen med andre i fred og om fred, så falder vi ofte hurtigere til ro end hvis vi er omgivet af mennesker, der ikke praktiserer.

Hvis vi er nybegyndere, vil vi sandsynligvis også finde roen hurtigere i en fælles-praksis end i en alene-praksis.

Vi får igen og igen feedback omkring hvor gavnligt det er, at mødes med andre, enten i et fysisk rum eller i et online rum og gå i stille-praksis sammen.

Derfor har vi skabt muligheden for at mødes flere gange i hverdagene til fælles-praksis.

Tiderne ser du i kolonnen til højre.

Du er meget velkommen til at være med hele tiden og du er også meget velkommen til blot at være med lidt af tiden, alt efter hvad der passer dig bedst.

Kan du kun være med i nogle få minutter, er det også gavnligt og bedre end slet ikke at praktisere.

Når du kommer ind i online praksis-rummet, så skriv meget gerne dit navn og evt. hvor du befinder dig i landet. Det er ikke en betingelse, men det er altid en stor gave for fællesskabet, at hilse på sig selv.

Praksis-rummet bliver holdt af Tomas (primært om morgenen 6:30) og af praktiserende fra vores fællesskab, som har lyst til at bidrage.

Praksistider:

Mandag til Torsdag:

6.30  – 07.05

12.30 – 13.00

16.30 – 17.00

20.45 – 21.15

Fredag:

6.30 – 07.05

12.30 – 13.00